ForumLazienkowe.pl
- urządzanie i remont łazienki
Nie jesteś zalogowany.
Witam, może uzyskam jakas pomoc u Was na forum. Mianowicie planuję łazienkę, niestety jest ona dosyć mała. Problem jest z prysznicem. Chciałem zbudować dwie krótkie ścianki z luksfer i przedłużyć samymi drzwiami prysznicowymi zamykanymi do środka, najlepiej przedstawia to obrazek.
Może wiecie gdzie moglbym takie drzwi dostać albo moglibyście poradzić coś innego.
Szerokość między luksferami 80 - 100cm, głębokość samych luksfer około 40-45 cm a po otworzeniu drzwi głębokość do 80cm-90cm, wysokość 165-180(prysznic będzie bez brodzika).
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
A nie zastanawiałeś się nad zasłonką? Wprawdzie kojarzą się źle, z tanimi hotelami, ale generalnie wcale tak źle nie jest. Ja u siebie zamontowałem jakąś tanią ikeową wersję i od pół roku nie jest źle, a wydałem na to chyba 50 zł. Można znaleźć naprawdę ciekawe wzory, a takie rozwiązanie zajmuje chyba najmniej miejsca, no i jest bądź co bądź oszczędnością dużą.
Zanim przeczytałem twoj post tez podjalem decyzde o zaslonce;] Wprawdzie znalazlem producenta, ktory oferuje takie kabiny nawet bez tych moich luksfer,tylko 2 scianki stale i drzwi otwierane do srodka jednak zabila mnie cena 6 tysiaczkow...
no tak, to też był dosyć istotny argument w moim przypadku. Zasłonkę prysznicową montujesz w ciągu 5 minut, i w tyle samo demontujesz - jak już uskładasz te 6 tys na ten akurat cel ![]()
Zasłonki są tańsze i łatwiejsze montażu i demontażu a teraz można jakieś fajne wzory znaleźć i materiał jakiego są zrobione nienajgorszy
Ja osobiście nie polecam zasłonki - cała łazienka zachlapana. Ostatnio zastąpiłam zasłonkę drzwiami szklanymi - teraz jest super
Prysznic mam cały w kafelkach- budowany, bo jak urządzałam swoją łazienkę to nie było jeszcze gotowych kabin prysznicowych - lata swietlne
trudno bylo znaleźć jakieś rozwiązanie ale wreszcie się udało. W necie wyszukałam okucia do szkła + hartowane szkło i zakupiłam. Dlatego z czystym sumieniem polecam fajny sklep i stronkę www.akcesoriadoszkla.pl - tam naprawdę jest dużo fajnych różności do szkła i dobrzy doradcy ![]()
życzę powodzenia w urządzaniu łazienki
Julia
Dokładnie - prysznice łazienkowe z zasłonką nie zdają egzaminu. Jest to brzydkie, trudne w utrzymaniu i w ogóle pod każdym względem nie polecam.
No cóż, niezaprzeczalnie szklane drzwiczki mają znaczną przewagę nad zasłonką, jeśli chodzi np o wytrzymałość i wygodę, ale zajmuje sporo miejsca, w dużej łazience jest to naprawdę dobre rozwiązanie (zwłaszcza jeśli takie drzwiczki są wykonane z dobrej jakości materiału, na którym nie osiada kamień), ale w mniejszych pomieszczeniach praktyczniej jest zamontować zasłonkę, tym bardziej że jeśli się o nią dba, i jest z dobrych materiałów, to spokojnie wytrzyma nawet parę lat.
Witam zapraszamy do sklepu www.e-primo.pl lub www.magialazienek.pl nasze wieloletnie doświadczenie w branży gwarantuje:
miłą i fachową obsługę,kompleksową realizację Państwa marzeń o łazience doskonałej.
Jesteśmy przedstawicielem i bezpośrednim importerem wielu renomowanych firm polskich i zagranicznych.
Oszczędzając Państwa cenny czas nasza fachowa pomoc dotyczy wszystkich faz wyposażenia od projektu wnętrza, poprzez techniczne uzgodnienia i dobór towaru, aż po wykonanie lub pomoc w wyborze wykonawców.
Odbiór osobisty w Gdyni lub w Rumi po wcześniejszym umówieniu się.
Transport przy kompleksowych zakupach na terenie trójmiasta - GRATIS
Zasłonki nie polecam ponieważ najzwyczajniej nic ona nie daje... i tak wszystko pryska naokoło, lepsze są
ą już drzwiczki... a najlepszym wg mnie rozwiązaniem jest wanna z parawanem nawannowym a wygląda to tak:
http://www.lazienkaplus.pl/parawan-aqua … 47126.html
Mnie sie bardzo podoba tak schowany prysznic
nie wiem czy zdjecie oddaje to co mam na mysli
http://www.glazurakrolewska.pl/tile/collection/id/1768
ważka napisał:
Mnie sie bardzo podoba tak schowany prysznic
nie wiem czy zdjecie oddaje to co mam na mysli
http://www.glazurakrolewska.pl/tile/collection/id/1768
Przepraszam ale na w/w załączniku nic konkretnego nie widać.
Natomiast ja bradzo polecam drzwi firmy Sanplast DD/prestige - kowbojki super sprawa, łatwe w utrzymaniu czystości a dodatkowo bezprofile .
Zapraszam
www.magialazienek.pl
Popraw załącznik bo nie da się go otworzyć,a w ciasnej łazience schowany prysznic nie zawsze się sprawdzi. Ale zasłonka to bardzo dobry pomysł,nie jest droga a za to praktyczna.