Urządzanie i remont łazienkiForumLazienkowe.pl - urządzanie i remont łazienki

#1 2009-02-13 18:10:22

Oyia
Użytkownik
Od: Warszawa
Serwis

Hydroterapia(maty ozonujace)

Wodolecznictwo balneologia to zabiegi uzdrawiające znane od wieków. W Polsce do niedawna dostępne tylko w sanatoriach Perlamed9000 to urządzenie, które pozwoli Państwu na stosowanie hydromasażu w każdej domowej wannie, bez potrzeby jakichkolwiek przeróbek. Zestaw składa się z silikonowo kauczukowej, wygodniej maty, dostosowanej do anatomicznej budowy człowieka, i urządzenia sterowanego pilotem. Urządzenie Perlamed podaje powietrze i może wytwarzać ozon do wkładki w wannie dochodzi tylko powietrze, na Państwa życzenie wzbogacone ozonem.Ozon wykorzystywany jest jako środek antyseptyczny o silnych właściwościach bakterio-,grzybo- i wirusobójczych, m.in. w terapii trudnych do zagojenia ran, oparzeń odleżyn i owrzodzeń oraz innych licznych chorobach skóry. Podczas kąpieli z wykorzystaniem hydromasażu dzięki obecności aktywnego tlenu skóra jest bardziej podatna na wnikanie w nią odżywczych substancji. W celu zwiększenia działania terapeutycznego kąpieli można dodawać olejki eteryczne, sole, zioła i wody mineralne. Hydromasaż jest również doskonały na bóle kręgosłupa, bezsenność, choroby układu ruchu stresy napięcia a w kosmetyce do zwalczania otyłości i cellulitisu. Matę z miękkiego i elastycznego tworzywa możemy idealnie dopasować zarówno do każdego kształtu wanny jaki i poszczególnych partii ciała. Zapewnia to komfort użytkowania, którego nie dają maty z tworzyw twardych. Specjalnie, miękkie poduszeczki utrzymują ciało w pewnej odległości od dysz, uniemożliwiając ich zatkanie. Dzięki temu wydzielane pęcherzyki powietrza nie działają tylko punktowo, a oddziałują na całe ciało. dodatkowo użytkownicy mogą regulować wielkość perełek powietrza tworzyć gejzery wodne(ostre masaże) w zależności od rodzaju dolegliwości i ich umiejscowienia, dopasowując w ten sposób matę do swoich indywidualnych potrzeb. Wieloletnie badania niemieckich lekarzy pozwoliły opracować dwanaście gotowych programów terapeutycznych łagodzących najczęściej występujące dolegliwości oraz aktywizujących pracę naszego organizmu.Istnieje też możliwość tworzenia dowolnych własnych programów.

www.ZdroweZycie.com

maty ozonujące, fotele masujące i wiele, wiele innych rzeczy...

http://www.fotelemasujace.pl/

#2 2009-12-05 14:01:20

Petrus
Użytkownik

Re: Hydroterapia(maty ozonujace)

Witam smile
temat wdzięczny,wiele dolegliwości natury fizycznej iiii! psychicznej można skutecznie leczyć kąpielą.
Nie robię tu reklamy (jestem wielozawodowcem - ostatnio aktywnym elektronikiem).Trudno jest domowym sposobem wykonać np. matę (jaką oferują firmy za niemałe pieniądze).Nie jest dla mnie problemem wykonać urządzenie do ozonowania,lub jonizowania powietrza (praktyka mi to podpowiada) problemem jest kompresor powietrza mata,iiii dozowanie ozonu,lub (to polecam ujemnie zjonizowanego powietrza!).Dlaczego!?:
fakty:
kiedy mogłem się znaleźć w lesie!,np.sosnowym ,jodłowym - odpoczywałem całym ciałem.Cisza zgiełk miasta był odległy,szum drzew przypominał szum wody (tu też działa wrodzona wyobraźnia!) jednak zapach naturalnej żywicy bije na głowę wszelkie (serwowane w marketach) komponenty.Wyobraź sobie że,oprócz szumu lasu słyszysz delikatną muzykę (którą proponuję ja!=a co mi zrobisz -taki już jestem :p) w tym momencie światło w  łazience powinno być przytłumione - ma być tyko ciepła (dla mnie osobiście jak diabli gorąca )pulsująca woda - i wybrana (indywidualnie) muzyka.To jest relaks który Wam proponuję!.
Nie jestem medykiem!,nie wiem jakie powinno być stężenie (na litr wody) ozonu,lub zjonizowanego ujemnie powietrza.
Stąd prośba do uczestników forum - o wszelkie uwagi,nawet krytyczne (technicznie dam sobie radę! :p)
pozdrawiam ciepło
piotr

#3 2010-01-03 19:01:25

seweryn
Użytkownik

niezła jest ta hydroterapia polecam

#4 2010-04-22 16:33:41

Jerzy
Użytkownik

Czy tego typu maty można stosować na przykład w łóżku w którym leży chory, żeby nie robiły mu się odleżyny?! Dziękuje z góry za odpowiedź!

#5 2010-07-13 07:47:54

SklepZPlytkami
Użytkownik

ooo ciekawa sprawa... musze kiedys sprobowac:)

Płytki ceramiczne, glazura, kafelki -

www.SklepZPlytkami.pl

#6 2010-07-14 12:43:49

Oyia
Użytkownik
Od: Warszawa
Serwis

Jerzy jest to mata, którą niestety, ale musimy używać w wannie, całą jej zaletą jest to, iż tworzy ona wielkie bicze wodne i kieruje strumień perełek wodnych w wybraną partię ciała, więc podsumowując na odleżyny jak najbardziej wskazane jest używanie takich hydromat zwłaszcza, że pobudza witalnie całe nasze ciało... z tym, że jest ona przeznaczona do użytku w wodzie

przy wyborze mat należy również kierować się wyborem tworzywa z jakiego owa mata jest zrobiona ponieważ mata macie nie jest równa
są maty wykonane z plastiku, które szybko się nam przedrzą i w których leży się nam niekomfortowo... oraz takie, które wykonane są z pianki silikonowej i kauczuku, na których bardzo wygodnie się leży,  które są trwałe nawet 11 lat potrafią działać bez żadnej wady

pozdrawiam:)

maty ozonujące, fotele masujące i wiele, wiele innych rzeczy...

#7 2010-07-27 12:44:07

SklepZPlytkami
Użytkownik

no z plastiku to bym nie chciała...

Płytki ceramiczne, glazura, kafelki -

www.SklepZPlytkami.pl

Stopka forum