Urządzanie i remont łazienkiForumLazienkowe.pl - urządzanie i remont łazienki

#1 2009-07-03 11:31:42

andromeda
Użytkownik

Uwaga na Canextrade – czyli moje opinie

Chciałam pewien czas temu zakupić umywalkę z Meksyku i znalazłam na naszym allegro ofertę firmy Canextrade, która wysyła umywalki bezpośrednio z Meksyku. Wszystko ładnie, pięknie, ale jest kilka istotnych „ale”.
Przede wszystkim na tych aukcjach zostały pominięte istotne fakty (pomijając, ze wogóle jest mało informacji).
Cos mnie tknęło, żeby sprawdzić czy nie musze płacić cła, czy jakichś innych opłat w przypadku sprowadzania z Meksyku. I dobrze, ze sprawdziłam.
Troszkę poszukałam (w necie jest trochę informacji, ale tutaj dość sporo o tym piszą http://grupy.scigacz.pl/Zakupy,Ebay,USA … 07_01.html) i dość szybko znalazłam informacje, ze w przypadku sprowadzania rzeczy spoza UE trzeba opłacić nie tylko cło, ale także i VAT. To nie byłoby takie straszne, gdyby nie to, ze to trzeba zapłacić to VAT od wartości towaru, przewozu i cła – w sumie niemało. Oczywiście o tym użytkownik canextrade nie wspomina, co właściwie jest celowym przemilczeniem. Nie wiem czemu ten chce przerzucic na mnie odpowiedzialność za te papierki i koszty.
Nie wiem czy są jakieś kary za brak zgłoszenia do clenia – chyba nie.
Pomijam fakt, ze z tym człowiekiem trudno się skontaktować, a nawet jak się uda to korespondencja tez zostawia wiele do życzenia. Mam też żal do tego człowieka, o jeszcze jedną rzecz, ale już nie będę zanudzać. Uważam, ze ten canextrade pracuje intensywnie na złą opinie na temat siebie.
Szkoda, bo umywalki są na prawdę ładne, tylko trochę strach takie sprowadzać, bo nie wiadomo czy gdzieś nie przepadnie i nie wlepią tych wszystkich opłat.

#2 2009-07-14 13:31:27

alan
Użytkownik
Serwis

Re: Uwaga na Canextrade – czyli moje opinie

Proponuję w takim razie odwiedzic sklep Kolory Meksyku, w ktorym znajdziecie wiele pieknych meksykanskich produktow o najwyzszej jakosci bez ponoszenia kosztow i ryzyka przedstawionego powyzej. www.kolorymeksyku.pl

#3 2009-07-17 12:22:36

andromeda
Użytkownik

Poczulam sie wprowadzona w blad przez Canextrade i uwazam, ze takie praktyki sa godne potepienia. Znalazlam na innym forum opinie, ze ten uzytkownik w innym wypadku nie dostarczyl towaru, urwal sie kontakt i nie ma jak z takim czlowiekiem dyskutowac. Ich przedstawicielem jest osadabale, ale do nich z kolei nie mozna sie dodzwonic. Moj wyrok: canextrade to szemrany typek smile

#4 2009-08-11 18:59:16

alan
Użytkownik
Serwis

W sklepie Kolory Meksyku takie rzeczy sa wykluczone. Zapraszamy serdecznie.

Stopka forum